I samarbete med Abba

Ugnsbakad lax och spetskål i krämig citronsås

44 röster
25 m
4
Ugnsbakad lax och spetskål i krämig citronsås
Foto: köket.se

Lax och spetskåls ugnsbakade tillsammans i en krämig citronsås. Den här rätten är så enkel och god att det nästan är löjligt! Servera med lite kokt potatis om du vill.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 bitar lax (à 125 g)
  • 1 spetskål
  • 25 g smör
  • salt
  • peppar
  • 1 förp Abba Middagsklart citronsås XL [375 g]
  • gräslök, hackad
  • 0,5 citron, i klyftor
  • ev potatis, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klyfta spetskålen i fyra klyftor, skär bort lite från nedersta roten. Fördela spetskål och lax i en ugnsform. Klicka ut smöret över spetskålen, så smöret kan smälta in i kålen. Salta och peppra.
  3. Häll ner citronsåsen i formen och tillaga i ugnen tills laxen är genomstekt, ca 20 minuter.
  4. Tag ut formen ut ugnen och toppa med gräslök. Servera med citronklyftor och eventuellt kokt potatis.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...