• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ugnsbakad lax och spetskål i krämig citronsås

Ugnsbakad lax och spetskål i krämig citronsås
Foto: köket.se
Abba logga 2020 mörkblå
Abba logga 2020 mörkblå

Ugnsbakad lax och spetskål i krämig citronsås

4 steg att laga

9 ingredienser

25 m

Lax och spetskåls ugnsbakade tillsammans i en krämig citronsås. Den här rätten är så enkel och god att det nästan är löjligt! Servera med lite kokt potatis om du vill.

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Abba - Citronsås - Produktbild

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bit lax (à 125 g)
  • 1 spetskål
  • 25 g smör
  • salt
  • peppar
  • 375 g Abba Middagsklart Citronsås (XL)
  • gräslök, hackad
  • 0,5 citron, i klyftor
  • ev potatis, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klyfta spetskålen i fyra klyftor, skär bort lite från nedersta roten. Fördela spetskål och lax i en ugnsform. Klicka ut smöret över spetskålen, så smöret kan smälta in i kålen. Salta och peppra.
  3. Häll ner citronsåsen i formen och tillaga i ugnen tills laxen är genomstekt, ca 20 minuter.
  4. Tag ut formen ut ugnen och toppa med gräslök. Servera med citronklyftor och eventuellt kokt potatis.