Ugnsbakad lax och spetskål i krämig citronsås

46 röster
25 m
4
Ugnsbakad lax och spetskål i krämig citronsås
Foto: köket.se

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Abba - Citronsås - Produktbild
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 bit lax (à 125 g)
  • 1 spetskål
  • 25 g smör
  • salt
  • peppar
  • 375 g Abba Middagsklart Citronsås (XL)
  • gräslök, hackad
  • 0,5 citron, i klyftor
  • ev potatis, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klyfta spetskålen i fyra klyftor, skär bort lite från nedersta roten. Fördela spetskål och lax i en ugnsform. Klicka ut smöret över spetskålen, så smöret kan smälta in i kålen. Salta och peppra.
  3. Häll ner citronsåsen i formen och tillaga i ugnen tills laxen är genomstekt, ca 20 minuter.
  4. Tag ut formen ut ugnen och toppa med gräslök. Servera med citronklyftor och eventuellt kokt potatis.
8 mars 2017