I samarbete med Abba

Ugnsbakad lax och spetskål i krämig citronsås

25 m
4
Ugnsbakad lax och spetskål i krämig citronsås
Foto: köket.se
25 m
4

Du behöver

  • 4 bitar lax à 125 g
  • 1 spetskål
  • 25 g smör
  • salt och peppar
  • 1 pkt Abba citronsås för ugnsbakad lax, 375 g
  • gräslök, hackad
  • 0,5 citron, i klyftor
  • eventuellt kokt potatis, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klyfta spetskålen i fyra klyftor, skär bort lite från nedersta roten. Fördela spetskål och lax i en ugnsform. Klicka ut smöret över spetskålen, så smöret kan smälta in i kålen. Salta och peppra.
  3. Häll ner citronsåsen i formen och tillaga i ugnen tills laxen är genomstekt, ca 20 minuter.
  4. Tag ut formen ut ugnen och toppa med gräslök. Servera med citronklyftor och eventuellt kokt potatis.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba