Ugnsbakad lax med snabbaste kryddsmöret

Foto: Köket
Ugnsbakad lax med snabbaste kryddsmöret
6 ingredienser
25 min
Låt laxen och grönsakerna sköta sig själva i ugnen, samtidigt som de får massvis med smak! Enklare än så blir det inte.
Ingredienser
- 4 laxfiléer, frysta
- 4 morötter (gärna i olika färger)
- 2 rödlökar
- 50 g smör, rumsvarmt
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 4 port ris, till servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form.
- Skala och dela morötter och lök i mindre delar. Sprid ut runt laxen.
- Blanda smöret med buljongtärning. Bred kryddsmöret på laxfiléerna och klicka ut över grönsakerna.
- Baka i ugnen ca 10-15 minuter, tills laxen är genomstekt och grönsakerna mjuknat.
- Servera med ris och ös med smöret som samlas i formen.