Ugnsbakad lax med citronsås

POPULÄRT
Ugnsbakad lax med citronsås
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Ugnsbakad lax med citronsås

38

6 steg att laga

14 ingredienser

30 min

Zeina Mourtada lagar ugnsbakad lax i en krämig sås på grädde, crème fraiche, dill och citron. Snabbt, enkelt och väldigt gott!


Ingredienser

portioner4 portioner
  • ca 800 g laxfilé, skinnfri
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk färsk dill, finhackad
  • 1 citron
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 port kokt potatis
  • 2 morot, tunt skivad
  • 1 förp babyspenat (à 65 g)
  • olivolja
  • citronsaft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär laxen i portionsbitar. Lägg i en ugnssäker form.
  3. Lös upp buljongtärningen i ca 0,5 dl hett vatten. Blanda crème fraiche, grädde, dill, skal och saft från citronen, buljongen, gurkmejan, salt och peppar i en skål.
  4. Blanda såsen väl och häll över laxen. Tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter.
  5. Blanda skivad morot med babyspenat, olivolja och lite pressad citronsaft. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera laxen med salladen och kokt potatis.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer