Ugnsbakad kyckling med sky

koket.se
Ugnsbakad kyckling med sky
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Ugnsbakad kyckling med sky

15 ingredienser

2 h

Låt oss ta en smakresa till Storbritannien genom att laga den här härliga kycklingrätten med smakrik sky. En riktig fullträff för hela familjen!

Följ Erik på Instagram
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram

Ställ frågor om receptet och upptäck Eriks magiska rätter på Instagram

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 hel kyckling
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 knippe färsk timjan
  • 1 citron, halverad
  • 1 klyfta vitlök, halverad
  • 1 gul lök, i grova skivor
  • 4 morötter, i 5 cm bitar
  • 1 fänkål, skuren i klyftor
  • 20 kvistar färsk timjan
  • olivolja
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk vatten
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Skölj kycklingen och klappa den så torr som möjligt.
  3. Salta och peppra kycklingen generöst inuti.
  4. Fyll kycklingen med ett knippe timjan, citronhalvor och vitlök. Pensla kycklingen med olja och strö över salt samt peppar.
  5. Bind ihop kycklingbenen och stoppa in vingarna under kycklingen.
  6. Lägg lök, morötter och fänkål i en djup ugnsform. Salta, peppra och strö över 20 timjankvistar samt ringla över olivolja. Blanda väl.
  7. Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna och ställ in i ugnen i 1,5 timme, eller tills köttsaften är klar när du sticker en liten kniv mellan lår och ben.
  8. Häll av vätskan som bildats och blanda med kycklingbuljong. Låt koka upp och red av med majsstärkelsen blandat med vatten.
  9. Lägg upp grönsaker och kyckling på ett fat och täck med folie, låt vila i 20 minuter.
  10. Skär upp kycklingen och servera med kycklingskyn.