Ugnsbakad kyckling med rostad vitlöksdressing, couscous och mandlar

44 röster
25 m
4

Kycklinglårfilé som ugnsrostas tillsammans med mycket vitlök. Den rostade vitlöken används sedan i en kall crème fraiche-sås. Servera med mustig couscous, persilja och rostade mandlar.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

Kycklinglår

  • 600 g urbenad kycklinglårfilé
  • 2 hela vitlökar
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Rostad vitlöksdressing

  • 10 klyftor vitlök, rostade (från ovan)
  • 0,5 citron, saft och skal
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • salt

Couscous med mandlar

  • 3 dl couscous
  • 4 dl utspädd kycklingbuljong
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl saltade mandlar, grovhackade
  • 1 näve bladpersilja, grovhackad
  • salt och svartpeppar

Garnering

  • rivet citronskal
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Kyckling
    Putsa kycklingen (om det behövs). Dela vitlöken på mitten. Lägg i en form och blanda med olivolja. Salta och peppra.
  2. Baka på 250 grader ca 20 minuter tills kycklingen är klar och vitlöken är mjuk.
  3. Rostad vitlöksdressing
    Ploppa ut de rostade vitlöksklyftorna. Mosa och blanda med citron, olivolja och crème fraiche. Smaka av med salt. Om såsen blir för tjock, kan du använda lite av saften från formen med kycklingen och spä ut med.
  4. Couscous med mandlar
    Koka upp kycklingbuljongen. Blanda med couscous och olivolja i en form. Plasta och låt svälla i ca 15 minuter.
  5. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
5 mars 2018

Laddar fler recept