En fantastiskt god, kryddig och enkel kycklingrätt som rostas i ugnen. Filip Poon tipsar om tillbehöret som passar till nästan alla rätter - en krämig och helt gudomligt god coleslaw med rostad majs.
0,5 dl riven ost (gärna lagrad, t.ex. cheddar eller Västerbottensost)
salt
svartpeppar
Till servering
4 port ris
färsk koriander
ev tortillabröd (små)
limefrukt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg kycklingen i en ugnsform. Gnid in den med olja, paprikapulver, spiskummin och vitlökspulver. Salta och peppra.
Tillaga i ugnen 25–30 minuter, tills kycklingen är genomstekt och har fin färg.
Stek majsen i smör i en het panna tills den får färg och börjar poppa lite. Tillsätt jalapeño mot slutet och låt fräsa ihop kort.
Blanda rödkål och vitkål i en stor skål.
Rör ihop majonnäs, crème fraiche, limejuice, vitlök och honung. Tillsätt den stekta majsblandningen och den rivna osten. Vänd ner den finstrimlade kålen i dressingen. Smaka av med salt, peppar och ev. lite extra lime.
Servera kycklingen med coleslaw, ris och små tortillabröd. Toppa gärna med mer stekt majs, färsk koriander och limeklyfta.