Ugnsbakad kyckling med mexikansk coleslaw

NYHET
Ugnsbakad kyckling med mexikansk coleslaw
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Ugnsbakad kyckling med mexikansk coleslaw

23 ingredienser

45 min

En fantastiskt god, kryddig och enkel kycklingrätt som rostas i ugnen. Filip Poon tipsar om tillbehöret som passar till nästan alla rätter - en krämig och helt gudomligt god coleslaw med rostad majs.

Ingredienser

portioner

Ugnsbakad kyckling

  • 8 kycklinglårfiléer
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • salt
  • svartpeppar

Mexikansk coleslaw

  • 2 dl rödkål, riven
  • 2 dl vitkål, riven
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 limefrukt, limejuice och skal
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk honung
  • 1 burk majs (à ca 350 g)
  • 1 jalapeño, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl riven ost (gärna lagrad, t.ex. cheddar eller Västerbottensost)
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 4 port ris
  • färsk koriander
  • ev tortillabröd (små)
  • limefrukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg kycklingen i en ugnsform. Gnid in den med olja, paprikapulver, spiskummin och vitlökspulver. Salta och peppra.
  3. Tillaga i ugnen 25–30 minuter, tills kycklingen är genomstekt och har fin färg.
  4. Stek majsen i smör i en het panna tills den får färg och börjar poppa lite. Tillsätt jalapeño mot slutet och låt fräsa ihop kort.
  5. Blanda rödkål och vitkål i en stor skål.
  6. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, limejuice, vitlök och honung. Tillsätt den stekta majsblandningen och den rivna osten. Vänd ner den finstrimlade kålen i dressingen. Smaka av med salt, peppar och ev. lite extra lime.
  7. Servera kycklingen med coleslaw, ris och små tortillabröd. Toppa gärna med mer stekt majs, färsk koriander och limeklyfta.