Kyckling i ugn med äppelcidersås

1 röst
50 m
4
Ugnsbakad kyckling med äppelcidersås
Foto: Arvid Nordquist

Ta fram det bästa och lyft smaken med Maldon havssalt.

maldon_produktbild_01

Kyckling med sås och tillbehör är en rätt som alltid går hem och älskas av hela familjen! Den här versionen får härlig sötma och syra från såsen med äppelcider.

Tips! Önskar man krydda upp rätten mer så passar TABASCO® Habanero Pepparsås väldigt bra till.

Så väljer du rätt kött i köttdisken
50 m
4
4 portioner

Du behöver

Ugnsbakad kyckling

  • 2 klyfta vitlök
  • 3 msk TABASCO® Sweet & Spicy pepparsås
  • 1 msk Kikkoman sojasås
  • 900 g kycklingben

Rostad potatis

  • 800 g potatis (gärna Amadine)
  • 2 rödlökar
  • 250 g pak choi
  • olivolja
  • Maldon havssalt

Äppelcidersås

  • 1 salladslök
  • 2 dl äppelcider
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 tsk koncentrerad kycklingfond
  • 2 tsk colman's senapspulver
  • 2 tsk Kikkoman sojasås
  • 1 tsk TABASCO® Sweet & Spicy pepparsås
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader (gärna varmluft).
  2. Skala och riv vitlöken. Blanda ihop med TABASCO® Sweet & Spicy pepparsås och soja. Pensla på kycklingbenen och lägg i en ugnsfast form.
  3. Rostad potatis
    Dela potatisen på hälften. Skala och skär löken i klyftor. Blanda ihop lök och potatis med olja och strö över havssalt. Lägg upp på en plåt.
  4. Dela pak choi i bitar.
  5. Sätt in kycklingen och potatisen i ugnen (ca 30 minuter) tills kycklingen har fin färg och är klar och potatisen fått färg.
  6. När 15 minuter återstår, öppna ugnen och lägg in pak choi på samma plåt som potatisen och löken. Låt allt gå tillsammans sista halvan av tiden.
  7. Äppelcidersky
    Ansa och hacka salladslöken. Fräs löken mjuk i en kastrull med olja. Tillsätt resten av ingredienserna och koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera kycklingbenen med de rostade grönsaker och såsen.
3 mars 2020