Ugnsbakad fetaost med citron och örter
Ugnsbakad fetaost med citron och örter
21 ingredienser
40 m
Varm fetaost med citron och chili. Serveras med rostad potatis och tomatsallad.
Se Jessica Frej laga receptet

Ingredienser
potatis
- 1 kg små fasta potatisar
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 2 msk smör
- 4 klyftor vitlök
fetaost
- 600 g fetaost [4 förp à 150 g]
- 1 citron
- 1 kruka basilika
- 1 tsk chiliflakes
- 4 msk olivolja
- svartpeppar
- aluminiumfolie
sallad
- 100 g salladsmix
- 2 msk vinäger (t ex äppelcider, vitvins eller sherry)
- 2 msk olivolja, smakrik
- 20 små tomater, romantica exempelvis
- 50 g pinjenötter
- salt
- peppar
Gör så här
Potatis
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Dela potatisen på mitten. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på timjan, salt, olivolja, smör och vitlöksklyftor med skal. Blanda runt med händerna. Baka i ugnen i ca 30 minuter.
Fetaost
- Riv av 4 stora ark av aluminiumfolie.
- Skiva citronen tunt. Häll 0,5 msk olivolja på varje ark och lägg två skivor citron på. Lägg fetaosten på citronen, en i varje ark. Lägg på några blad basilika. Häll på 0,5 msk olivolja på varje, fördela chiliflakesen och citronskivorna som är över på fetaostarna. Dra några svartpeppar varv på varje.
- Stäng paketet och låt baka i ugnen i ca 20 minuter (samtidigt som potatisen).
Sallad
- Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna. Dela tomaterna på mitten. Blanda sallad, olja, vinäger, tomater och nötter.
Servering
- Servera potatisen med fetaosten i folien och salladen.