Tzatziki på avrunnen yoghurt
Tzatziki på avrunnen yoghurt
6 ingredienser
Mandelmanns tzatziki på avrunnen yoghurt kräver lite planering då den ska förberedas dagen innan. Men det är värt väntan då den blir riktigt krämig och god!
Ingredienser
- 5 l yoghurt
- 5 gurkor, små
- 1,5 färsk vitlök
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 citron, finrivet skal
- salt
Gör så här
Dag 1
- Häll yoghurten i ett eller flera durkslag med en rena kökshanddukar i. Låt yoghurten rinna av över natten (vasslen kan du använda till bakning).
Dag 2
- Grovriv gurkan, salta och blanda runt. Låt den rinna av i ett durkslag när den har vätskat sig. Pressa ut den sista vätskan med handen.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Blanda den avrunna yoghurten med vitlök, gurka, olivolja och citronskal. Smaka av med salt.