Tzatziki på avrunnen yoghurt

15 röster

Mandelmanns tzatziki på avrunnen yoghurt kräver lite planering då den ska förberedas dagen innan. Men det är värt väntan då den blir riktigt krämig och god!

Visa mer

Du behöver

  • 5 l yoghurt
  • 5 gurkor, små
  • 1,5 färska vitlökar
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 citron, finrivet skal
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dag 1
    Häll yoghurten i ett eller flera durkslag med en rena kökshanddukar i. Låt yoghurten rinna av över natten (vasslen kan du använda till bakning).
  2. Dag 2
    Grovriv gurkan, salta och blanda runt. Låt den rinna av i ett durkslag när den har vätskat sig. Pressa ut den sista vätskan med handen.
  3. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Blanda den avrunna yoghurten med vitlök, gurka, olivolja och citronskal. Smaka av med salt.
22 januari 2019

Laddar fler recept...