Twice cooked pork

Twice cooked pork
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Twice cooked pork

8

9 steg att laga

11 ingredienser

1 h + tid i kyl

"En riktig umamibomb med sting, servera med ris och en grönsak vid sidan." /Erik Videgård

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 350 g fläsksida, färsk med svål
  • 40 g färsk ingefära, oskalad
  • 2 sticklökar
  • 6 purjolökar (små)
  • olja
  • 1,5 msk chilibönpasta (Toban Djan)
  • 1,5 msk bönpasta (söt)
  • 2 tsk svarta bönor, jästa och sköljda
  • 1 tsk soja (mörk)
  • 1 tsk strösocker
  • salt

Gör så här

  1. Lägg fläsksidan i en gryta med vatten, låt vattnet koka upp och skumma väl.
  2. Lägg ner ingefäran och sticklöken i vattnet och låt fläsket sjuda i 40 minuter.
  3. Ta upp fläsket och lägg det i press i kylen över natten.
  4. Skär fläsket i tunna skivor sedan i 5 x 5 cm bitar
  5. Skär purjolöken i 1 cm hästöron (om den är grov, koka i vatten 30 sekunder och klappa torr).
  6. Snabbstek fläsket i olja tills det är knaprigt och fös upp på wokens sida.
  7. Tillsätt chilibönpastan och fräs tills vackert röd. Tillsätt sedan bönpasta, bönor och fräs ca 30 sekunder.
  8. Blanda allt och tillsätt purjolöken, mörk soja och socker. Fräs ytterligare 30 sekunder.
  9. Smaksätt med salt, blanda och servera.
TIPS!
läs mer
Smördegsvåfflor fyllda med färskost och blåbär- och hallonsylt

God & enkel mat till sportlovet

Sportlovsrecept

Läs mer