Två sorters knäckepizza

163 röster
25 m
4
Två sorters knäckepizza
Foto: TV4

Tacopizza med tacosfärs, jalapeños och nachochips och Cypernpizza med paprika, fetaost, pesto och soltorkade tomater.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 runda knäckebröd med hål

Tomatsås till två knäckepizzor

  • ca 500 g pressade tomater, på burk
  • salt (efter smak)
  • 1 tsk vitlök, pressad
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 msk extra virgin olivolja

Ostblandning

  • 150 g pizzaost, riven
  • 50 g västerbottensost, riven
  • 150 g mozzarellaost, riven

Fyllning nr 1 (Cypern)

  • 50 g champinjoner, skivade
  • 50 g röd paprika, tärnad
  • 50 g grön paprika, tärnad
  • 30 g soltorkade tomater, i olja
  • 80 g fetaost
  • 40 g valnötter
  • 2 msk grön pesto
  • 20 g rucolasallad
  • 2 msk honung

Fyllning nr 2 (Tacopizza)

  • 0,5 dl rapsolja
  • 20 g gul lök, hackad
  • 100 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk taco kryddmix
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 30 g rödlök, hackad
  • 20 g röd paprika, tärnad
  • 3 msk tacosås
  • 20 g jalapeño
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 20 g nachochips
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tomatsås
    Blanda alla ingredienser med stavmixer.
  2. Ostblandning
    Blanda osten väl.
  3. Knäckepizza Cypern
    Sätt ugnen på 250 grader. När temperaturen är 250 grader, sätt in ugnens inställning på enbart undervärme.
  4. Bred tomatsåsen på knäckebrödet och lägg på ca 170 g ost. Lägg på champinjoner, röd och grön paprika, soltorkade tomater, fetaost, valnötter och pesto.
  5. Stoppa knäckepizzan i mitten av ugnen och grädda i 8-9 min. Ta ut knäckepizzan och lägg på rucola och ringla över honung.
  6. Knäckepizza taco
    Sätt ugnen på 250 grader. När temperaturen är 250 grader, sätt in ugnens inställning på enbart undervärme.
  7. Bryn gul lök i olja och lägg sedan i köttfärsen. När köttfärsen är färdigstekt så krydda med tacokrydda, peppar och salt. Sila bort oljan efter stekningen.
  8. Bred ut tomatsåsen på knäckebrödet och lägg på ca 170 g ost.
  9. Lägg på rödlök, tacofärs, jalapeños, paprika och tacosås.
  10. Stoppa knäckepizzan i mitten av ugnen och grädda i 8-9 min.
  11. Ta ut knäckepizzan och lägg på några klickar crème fraiche och nachochips på.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...