Två gånger i grytan -fläsk
Två gånger i grytan -fläsk
11 ingredienser
1 h + tid i kyl
Här kommer en riktig smakexplosion i form av en snabbstekt fläsksida!
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 350 g fläsksida med svål (färsk)
- 40 g färsk ingefära, oskalad
- 2 sticklökar
- 6 purjolökar (små)
- olja
- 1,5 msk chilibönpasta
- 1,5 msk bönpasta (söt)
- 2 tsk svarta bönor, jästa och sköljda
- 1 tsk soja (mörk)
- 1 tsk strösocker
- salt
Gör så här
- Lägg fläsksidan i en gryta med vatten. Låt vattnet koka upp och skumma väl.
- Lägg ner ingefäran och sticklöken i vattnet och låt fläsket sjuda i 40 minuter.
- Ta upp fläsket och lägg det i press i kylen över natten. Spara kokvätskan till grundbuljongen.
- Skär fläsket i tunna skivor och sedan i 5 x 5 cm stora bitar.
- Skär purjolöken i 1 cm stora hästöron. Om purjolöken är grov så koka den i vatten i 30 sekunder och klappa den sedan torr.
- Snabbstek fläsket i olja tills det är knaprig. Fös upp köttet på wokens sida.
- Tillsätt chilibönpastan och fräs tills den är vackert röd.
- Tillsätt bönpasta och bönor. Fräs i ca 30 sekunder.
- Blanda allt samt tillsätt purjolöken, mörk soja och socker. Fräs i ytterligare 30 sekunder.
- Smaksätt med salt, blanda runt och servera!