Två gånger i grytan -fläsk

koket.se
Två gånger i grytan -fläsk
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Två gånger i grytan -fläsk

11 ingredienser

1 h + tid i kyl

Här kommer en riktig smakexplosion i form av en snabbstekt fläsksida!

Följ Erik på Instagram!
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram!

Ställ frågor direkt till Erik på Instagram om recepten han lagat i Nyhetsmorgon

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 350 g fläsksida med svål (färsk)
  • 40 g färsk ingefära, oskalad
  • 2 sticklökar
  • 6 purjolökar (små)
  • olja
  • 1,5 msk chilibönpasta
  • 1,5 msk bönpasta (söt)
  • 2 tsk svarta bönor, jästa och sköljda
  • 1 tsk soja (mörk)
  • 1 tsk strösocker
  • salt

Gör så här

  1. Lägg fläsksidan i en gryta med vatten. Låt vattnet koka upp och skumma väl.
  2. Lägg ner ingefäran och sticklöken i vattnet och låt fläsket sjuda i 40 minuter.
  3. Ta upp fläsket och lägg det i press i kylen över natten. Spara kokvätskan till grundbuljongen.
  4. Skär fläsket i tunna skivor och sedan i 5 x 5 cm stora bitar.
  5. Skär purjolöken i 1 cm stora hästöron. Om purjolöken är grov så koka den i vatten i 30 sekunder och klappa den sedan torr.
  6. Snabbstek fläsket i olja tills det är knaprig. Fös upp köttet på wokens sida.
  7. Tillsätt chilibönpastan och fräs tills den är vackert röd.
  8. Tillsätt bönpasta och bönor. Fräs i ca 30 sekunder.
  9. Blanda allt samt tillsätt purjolöken, mörk soja och socker. Fräs i ytterligare 30 sekunder.
  10. Smaksätt med salt, blanda runt och servera!