Tunnbrödsrulle med renskav

Tunnbrödsrulle med renskav

Av: Gabriel Olsson

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

20 m

Tunnbrödsrulle med renskav, potatis äpple och hjortron blir en perfekt macka till lunch eller att ta med på utflykten.

Ingredienser

portioner
  • 120 g renskav
  • 40 g rödlök, hackad
  • 60 g äpple, hackad
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 40 g morot, riven
  • 100 g cottage cheese
  • salt
  • peppar
  • 4 potatisar, kokta
  • tunnbröd (valfri sort)
  • hjortron (eller lingon som topping)

Gör så här

  1. Stek renskavet och låt svalna.
  2. Hacka rödlök och äpple. Riv vitlök och morot på finaste sidan av ett rivjärn.
  3. Blanda alla ingredienser med keson och smaka av med salt och peppar.
  4. Skär potatisen i små bitar.
  5. Lägg röran på tunnbröden, toppa med hjortron och potatis, rulla ihop!