Tunnbrödrulle med Janssonmos, köttbullar och rödbetssallad

Tunnbrödrulle med Janssonmos, köttbullar och rödbetssallad
Foto: Tv4
Gustav Johansson porträtt
Gustav Johansson porträtt

Tunnbrödrulle med Janssonmos, köttbullar och rödbetssallad

9 ingredienser

30 m

Alla goda julsmaker i en och samma rulle! Den här veganska tunnbördrullen måste du testa.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • plåt janssons frestelse
  • 2-3 dl havredryck (eller valfri växtdryck)
  • 300 g köttbullar (veganska)
  • 4-6 tunnbröd (stora)
  • 3-4 dl rödbetssallad (vegansk)
  • senap (grovkornig skånsk senap)
  • 100 g sallad
  • salt
  • peppar
  • rapsolja (eller margarin till stekning)

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och vänd ner den överblivna Janssons frestelsen i pannan. Hacka i småbitar med en stekspade och värm upp.
  2. Slå i lite växtdryck och mosa Janssonen med en potatisstöt eller undersidan av stekspaden och rör runt så allt blandas med växtdrycken och bildar ett mos. Ha på låg värme så det bara sjuder i pannan. Du behöver inte koka utan bara värma upp allt under omrörning.
  3. Späd med växtdryck till önskad konsistens på ditt mos och smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj ur stekpannan och stek upp dina köttbullar, hela eller halverade beroende på storlek.
  5. Bygg din tunnbrödrulle med mos i botten på tunnbrödet, sen rödbetssallad, köttbullar, senap och sallad. Rulla ihop till en rulle, inslagen i aluminiumfolie. Ät med händerna!