Tunnbröd

Tunnbröd
Foto: Helén Pe
khadija mahmoud profilbild
khadija mahmoud profilbild

Tunnbröd

7 ingredienser

1 h

Det här receptet ger dig ett gott och lättbakat tunnbröd som äts i hela Östafrika. Sättet man bakar ut det på kan dock variera.

Ingredienser

portioner tunnbröd
  • 5 dl vetemjöl
  • ev 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 2 msk olja (att steka i)
  • 2 dl vatten, fingervarmt
  • 2 msk vatten, fingervarmt

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Tillsätt 2 msk olja och 2 deciliter vatten. Knåda degen i minst 10 minuter.
  3. Dela degen i 8 lika stora delar och forma dem till små bollar. Lägg bollarna på ett fat smort med olja. Täck med plastfolie och låt degbollarna vila i 20 minuter.
  4. Lägg en degboll på en mjölad arbetsyta och kavla ut den till en rundel, cirka 15 cm i diameter.
  5. Pensla olja på ovansidan och rulla sedan ihop degen från ena sidan till den andra, rulla därefter ihop rullen så att degknytet ser ut som en kanelbulle. Gör likadant med alla degbollar och låt dem vila i 5 minuter.
  6. Sätt en stekpanna på medelvärme. Kavla åter ut degknytena till rundlar på cirka 15 cm i diameter och stek dem i den torra stekpannan.
  7. Pensla ovansidan med olja innan du vänder för att steka andra sidan. Stek bröden i cirka 1 minut på varje sida.