Tuna melt - varm tonfiskmacka

POPULÄRT
Tuna melt - varm tonfiskmacka1
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Tuna melt - varm tonfiskmacka

23

16 ingredienser

20 min

En amerikansk klassiker värdig att serveras som middagsmacka. Mellan frasiga bröd göms en krämig tonfiskröra och smältande god ost. Mums!

Ingredienser

portioner4
  • 8 skivor vitt surdegsbröd
  • 2 tomater, skivad
  • 200 g cheddarost, riven
  • smör

Tonfiskröra

  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 0,5 rödlök
  • 4-5 cornichons
  • 6-8 inlagd jalapeño
  • 0,5 kruka färsk persilja
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt

Till servering

  • krispsallad
  • 0,5 rödlök
  • oliver
  • citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finhacka löken. Finhacka cornichons, jalapeño och persilja till röran. Blanda ihop med tonfisk, majonnäs och dijonsenap. Smaka av med salt.
  3. Bred smör på brödskivorna. Fördela tonfiskröra på hälften av dem. Toppa med riven ost och tomat. Lägg på resterande brödskivor som lock.
  4. Tryck till och lägg mackorna på bakpappersklädd plåt. Tillaga i ugnen 6-7 minuter.
  5. Servera med en sallad på krispsallad, rödlök och oliver dressad med färskpressad citronsaft.