Tuna melt pasta

POPULÄRT
koket.se
Tuna melt pasta
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Tuna melt pasta

13 ingredienser

30 min

En läcker vardagspasta med tonfisk, jalapeño, smält ost och crème fraiche som går snabbt att laga och gillas av många!

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 350-400 g pasta (t ex penne)
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 msk smör, att steka i
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 1 msk inlagd jalapeño, finhackad
  • ca 1 dl saltgurka, finhackad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 1-2 dl riven ost

Topping

  • 1-2 jalapeños, skivad (färsk)
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen
  2. Skala och strimla löken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Hacka jalapeño och saltgurka fint.
  3. Fräs löken mjuk och glansig i smöret i en stekpanna. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare några minuter.
  4. Vänd i avrunnen tonfisk, jalapeño och saltgurka. Låt fräsa med i löken en stund.
  5. Tillsätt grädde och crème fraiche. Låt puttra ihop. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  6. Rör ner osten i såsen.
  7. Häll av pastan och blanda med såsen. Toppa med färsk jalapeño, chiliflakes och färsk basilika.