Somrig tabbouleh
Somrig tabbouleh
8 ingredienser
20 m
Den här goda salladen med persilja, tomater och bulgur passar perfekt i sommar som ett gott tillbehör.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 1 knippe persilja [ca 500 g]
- 4-5 tomater
- 2-3 salladslökar (eller en liten rödlök)
- ca 0,5 dl bulgur (finmalen)
- 1 dl färsk mynta, finhackad (eller 2 msk torkad mynta)
- 2-3 citroner (beroende hur sur du vill ha din sallad)
- ca 0,5 dl olivolja
- salt
Gör så här
- Tvätta alla grönsaker noggrant, speciellt persiljan som kan innehålla sandkorn.
- Finhacka allting och låt rinna av i en sil en stund.
- Lägg allting i en stor skål och blanda.
- Smaka dig fram hur salt och sur du vill ha salladen.
- Tänk på att bulguren inte ska blötläggas. Grönsakerna som är i salladen, speciellt persiljan och tomaterna, innehåller mycket vätska och bulguren kommer att suga åt sig det och svälla upp.
- Tillsätt citron och olivolja.
- Låt salladen stå i ca 5-6 minuter efter att du har blandat ihop den.
- Blanda lite till och servera gärna med salladsblad till.