Tryfferad zucchinispaghetti med pocherat ägg

Norbert Lang KK2023

Tryfferad zucchinispaghetti med pocherat ägg

17 ingredienser

40 m

Tryfferad zucchinispaghetti med parmesan och pocherat ägg blir en rätt som kommer imponera på gästerna.

Ingredienser

portioner
  • 4-6 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök (efter smak)
  • smör (eller olivolja)
  • 4 dl vin, torrt vitt
  • lagerblad
  • vitpeppar
  • salt
  • 4-6 zucchini
  • salt
  • peppar
  • 50 g parmesanost
  • 60 g tryffel
  • ev. vinäger (eller citron)
  • ev. vitt vin
  • 6 ägg
  • salt
  • vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Finhacka löken och vitlöken. Fräs löken i smör (eller olja) och tillsätt vinet, lagerblad och koka. Koka ner vätskan till hälften så du får en reduktion.
  2. Ta sedan bort lagerbladen från reduktionen och krydda kraftigt, men var försiktig med saltet.
  3. Tvätta zucchinin och strimla den på mandolinen som spaghetti.
  4. Salta och peppra zucchinin lätt precis innan tillagning så att lite spänst finns kvar.
  5. Värm zucchini i reduktionen, tillsätt den rivna parmesanen och hälften av tryffeln. Justera med mer salt, syra och vitlök efter önskemål.
  6. Pochera äggen i saltat vatten med ca 2-3 msk vitvinsvinäger per liter vatten.
  7. Knäck ägget i ett glas så att inget skal följer med.
  8. Koka upp vattnet, gör en virvel med en visp, håll glaset nära vattenytan och låt ägget glida ner.
  9. Ägget är klart när vitan har lagt sig som ett fast täcke runt den lösa gulan.