Tryfferad parfait med rostad vit choklad
Tryfferad parfait med rostad vit choklad
12 ingredienser
20 m + tid i frys
Tryfferad parfait med rostad vit choklad är en riktigt lyxig och god dessert. Perfekt att förgylla helgen med!
Se Norbert Lang laga receptet

Ingredienser
Parfait
- 100 g vit bakchoklad
- 5 dl grädde
- 1 ägg
- 2 äggulor
- 100 g strösocker
- ca 30-40 g tryffel, riven (färsk och mogen)
- 2 cl cognac (eller Framboise)
Karamelliserade mandlar med citron
- 100 g sötmandel
- 40 g strösocker
- 10 g citronsaft
- 10 g smör
Servering
- hjortron
- hallonmylta
Gör så här
Parfait
- Rosta den rivna chokladen tills den är gyllenbrun.
- Vispa grädden lätt.
- Vispa ägg, äggulor och socker i en bunke över vattenbad som är ca 80 grader. Det ska bli en tjockflytande smet.
- Tillsätt den rivna tryffeln och vispa tills det blivit kallt.
- Blanda äggmassan med den vispade grädden, cognac och den rostade kalla chokladen.
- Häll smeten i en kakform och frys den över natten.
Karamelliserade mandlar med citron
- Rosta skalad sötmandel lätt på 175 grader i ungen.
- Smält sockret tills det är gyllenbrunt. Tillsätt de rostade mandlarna och rör om.
- Tillsätt sedan citronsaften och smöret.
- Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och låt kallna.
- Skär mandelknäcken med en kniv som du inte är så rädd om.
Servering
- Servera parfaiten med mandelknäck, lite hjortron och hallonmylta.