Tryfferad hummus

Adam Dahlberg

Tryfferad hummus

Av: Adam Dahlberg, Albin Wessman

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

20 m

En krämig hummus med tryffel kommer förgylla helgens middag.

Ingredienser

portioner
  • 400 g kikärtor, mjukkokta (från burk eller egenkokta)
  • 0,5 dl vatten, kallt
  • 1 dl olivolja (mild, gärna arbequina olivolja)
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 citron, saften (stor)
  • 3 msk tahinipasta (sesampasta)
  • salt

Topping

  • 10 g svart tryffel, hyvlad
  • olivolja (gärna arbequina olivolja)
  • pistageolja
  • pistagenötter, saltrostade
  • gräslök, finskuren
  • peppar (gärna espelette peppar)
  • vita sesamfrön

Gör så här

  1. Mixa allt slätt i en kannmixer, smaka av med salt. Mixa inte för länge så att hummusen blir varm utan dela hellre upp det i flera omgångar.
  2. Sprid ut hummusen på ett fat och täck den med tryffel. Toppa slutligen med övriga ingredienser.