Tryfferad fingerfood

0 röster
20 m
4-6
Tryfferad fingerfood
Foto: Tv4

Grönsaker fyllda med en blandning av färskost och tryffel passar perfekt som lyxigt tilltugg inför helgen.

Visa mer
20 m
4-6

Du behöver

  • morötter
  • stjälkselleri
  • sugersnaps
  • ca 0,5 krm salt
  • ca 0,5 krm socker
  • 75 g färskost
  • vitpeppar (från kvarn)
  • 0,5 klyfta vitlök, pressad
  • 25 g tryffel, färsk mogen och riven
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär av ca 3 cm av morötterna, gröpa dem till en liten skål och koka i lätt saltat vatten med lite socker i.
  2. Skala en sellerirot och skiva den i tunna skivor, förväll i lätt saltat vatten.
  3. Rensa ärtorna och förväll dem i lättsaltat vatten.
  4. Blanda färskost, vitpeppar, vitlök och tryffel till en len kräm och fyll grönsakerna.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...