Triss i våfflor

Triss i våfflor
Foto: TV4
Karl Fredrik Gustavsson
Karl Fredrik Gustavsson

Triss i våfflor

Av: Karl Fredrik Gustafsson

Från: Karl Fredrik på Österlen

14 ingredienser

"Triss i våfflor! Underbart är gott – vackert är godare, och more is more! Här är ingredienserna till våfflorna som jag bjöd Petter på till frukost (om man vill ha just triss i våfflor så är det ju möjligt att dela tre våfflor på två också… om man inte är väldigt hungrig!). Se beskrivningarna som inspiration!" /Karl Fredrik
Tips! Här hittar du ett bra recept på våfflor.

Ingredienser

  • nygräddade våfflor (se tips ovan)

Våffla 1

  • kallrökt lax
  • skalade räkor
  • fetaost
  • pepparrotskräm, från tub (från tub)

Våffla 2

  • parmaskinka
  • crème fraîche
  • pinjenötter, rostade
  • parmesanost, hyvlad
  • ätbara blommor (t ex ringblommor)
  • flingsalt

Våffla 3

  • blåbärsglass
  • blåbärssylt
  • färska blåbär
  • ätbara blommor (t ex viol eller lavendel)

Gör så här

Våffla 1

  1. Grunda med en skiva rökt lax, lägg på en handfull räkor, några bitar fetaost, och några toppar med pepparrotscréme (tänk hattifnattar från Mumindalen).
  2. Dekorera med ätbara blommor – till exempel ringblommor eller rosor. Toppa med gräslök!

Våffla 2

  1. Lägg några skivor lufttorkad skinka som grund, lägg på en klick crème fraiche, strö över pinjenötter och hyvlad parmesan, dekorera med ringblommor och flingsalt.

Våffla 3

  1. Lägg en kula blåbärsglass (minst en) på våfflan. Placera en sked blåbärssylt på toppen. Toppa med ätbara blommor i blått – tex viol eller lavendel, och gärna några färska blåbär!