Triss i våfflor
Triss i våfflor
14 ingredienser
"Triss i våfflor! Underbart är gott – vackert är godare, och more is more! Här är ingredienserna till våfflorna som jag bjöd Petter på till frukost (om man vill ha just triss i våfflor så är det ju möjligt att dela tre våfflor på två också… om man inte är väldigt hungrig!). Se beskrivningarna som inspiration!" /Karl Fredrik
Tips! Här hittar du ett bra recept på våfflor.
Ingredienser
- nygräddade våfflor (se tips ovan)
Våffla 1
- kallrökt lax
- skalade räkor
- fetaost
- pepparrotskräm, från tub (från tub)
Våffla 2
- parmaskinka
- crème fraîche
- pinjenötter, rostade
- parmesanost, hyvlad
- ätbara blommor (t ex ringblommor)
- flingsalt
Våffla 3
- blåbärsglass
- blåbärssylt
- färska blåbär
- ätbara blommor (t ex viol eller lavendel)
Gör så här
Våffla 1
- Grunda med en skiva rökt lax, lägg på en handfull räkor, några bitar fetaost, och några toppar med pepparrotscréme (tänk hattifnattar från Mumindalen).
- Dekorera med ätbara blommor – till exempel ringblommor eller rosor. Toppa med gräslök!
Våffla 2
- Lägg några skivor lufttorkad skinka som grund, lägg på en klick crème fraiche, strö över pinjenötter och hyvlad parmesan, dekorera med ringblommor och flingsalt.
Våffla 3
- Lägg en kula blåbärsglass (minst en) på våfflan. Placera en sked blåbärssylt på toppen. Toppa med ätbara blommor i blått – tex viol eller lavendel, och gärna några färska blåbär!