Trädgårdsscones
Trädgårdsscones
7 ingredienser
45 min
Lättbakade scones fyllda med späd rabarber och honung. Har du tillgång till fikonblad kan du slå in varje scones i ett blad före gräddning, det ger en lätt kokossmak.
Se Familjen Mandelmann laga receptet

Ingredienser
Deg
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 50 g smör
- 2 dl mjölk
Fyllning
- honung, efter behag
- 1 dl rabarber, finskuren (späd)
- ev fikonblad (att linda in bullarna i vid gräddning)
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt.
- Finfördela smöret i mjölblandningen.
- Tillsätt mjölk och rör om till en kladdig deg.
- Kavla ut degen till en platt rundel som är 2 cm tjock.
- Bred rikligt med honung på rundeln. Lägg på en näve finskuren rabarber
- Vik ihop rundeln så att honung och rabarber fördelas i degen.
- Rulla 8 bullar och lägg dem med fikonblad runt, på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.