Lemoncurd

24 röster
Lemoncurd
Foto: Tove Nilsson

Gott till nybakade scones med cream cheese, i en tårta, på en glass eller tillsammans med färska bär, grädde och maränger! /Tove Nilsson

Du hittar alla Toves recept

här


Visa mer

Du behöver

  • 1,5 dl färskpressad citronjuice (ca 3 citroner)
  • 2 msk citronskal, finrivs
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g smör, rumsvarmt

Gör så här

  1. Pressa citronerna och finriv skalet.
  2. Vispa ihop ägg och socker i en kastrull.
  3. Vispa in citronjuice och skal.
  4. Värm på medelvärme och rör i smör.
  5. Värm på medelvärme under kraftig vispning till en tjock kräm, se till att det inte blir för varmt så att ägget koagulerar!
  6. Drag av från värmen och låt svalna och förvara i kylen.
12 april 2011

Laddar fler recept