Syltade kantareller

27 röster
Syltade kantareller
Foto: Tv4

Syltade kantareller är gott att servera som tillbehör. Här är ett recept på en klassisk inläggning med kantareller, kryddnejlika och rödlök.

Sytade kantareller är gott till viltstek, en höstgryta eller på en skinkmacka!

Visa mer

Du behöver

  • 450 g kantareller
  • 0,5 dl ättika (12 %)
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 rödlökar, klyftade
  • 4 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 6 kryddnejlikor
  • 0,5 tsk senapsfrö, gärna bruna och gula
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna.
  2. Koka upp ättika, vitvinsvinäger, socker och vatten i en stor kastrull.
  3. Tillsätt lök och kryddor.
  4. Fyll i väl rengjorda burkar, sätt på lock och låt svalna. Förvara i kyl. Svampen håller upp till 3 månader i oöppnad förpackning.
23 september 2013
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...