Syltade kantareller

Spela video Syltade kantareller
Foto: Tv4

Syltade kantareller är gott att servera som tillbehör. Här är ett recept på en klassisk inläggning med kantareller, kryddnejlika och rödlök.

Sytade kantareller är gott till viltstek, en höstgryta eller på en skinkmacka!

23 september 2013

Du behöver

  • 450 g kantareller
  • 0,5 dl ättika 12%
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 rödlökar, klyftade
  • 4 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 6 kryddnejlikor
  • 0,5 tsk senapsfrö, gärna bruna och gula

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna.
  2. Koka upp ättika, vitvinsvinäger, socker och vatten i en stor kastrull.
  3. Tillsätt lök och kryddor.
  4. Fyll i väl rengjorda burkar, sätt på lock och låt svalna. Förvara i kyl. Svampen håller upp till 3 månader i oöppnad förpackning.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept