Marsipantryffelägg
Marsipantryffelägg
9 ingredienser
Rulla nougatfyllda pastellägg och bjud på till kaffet! Här hittar du ett recept på chokladtryffelägg som du klär i marsipan och doppar i chokald.
Ingredienser
Tryffelsmet
- 200 g mörk choklad 70 %
- 0,75 dl vispgrädde
- 1 msk punsch (el cognac)
- 30 g smör, rumsvarmt
Övrigt
- 400 g marsipan
- 150 g mörk choklad
- 1 dl strössel
- florsocker
- hushållsfärg
Gör så här
- Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
- Värm grädden, tillsätt punsch och häll över chokladen. Tillsätt smöret och rör ihop till en slät kräm.
- Låt svalan i rumstemperatur. Ställ sedan in i kylen minst 2 timmar.
- Forma smeten till små ägg genom att rulla en klick smet i händerna. Ställ i kyl 30 min.
- Färga marsipanen i valfri färg. Marsipanen kan vara lättare att jobba med om man strör florsocker över bakbordet!
- Täck tryffeläggen med marsipan. Forma till små ägg.
- Smält chokladen över vattenbad.
- Doppa äggen i choklad och strö över strössel. Lägg på bakplåtspapper och ställ kallt så att chokladen stelnar.