Päronhalvor med toscatäcke
Päronhalvor med toscatäcke
9 ingredienser
40 m
Vad slår ugnsbakade päron med härligt toscatäcke? Det är en klassiker som förgyller vilken dag som helst!
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
- 4 päron
- 1 msk smör (till pannan/formen)
Toscasmet
- 50 g mandelspån
- 50 g smör
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk mjölk
- 1 citron, skalet
Servering
- grädde
Gör så här
- Skala päronen samt dela och kärna ur dem.
- Smörj formen.
- Placera päronen i formen med snittytan uppåt.
Tosca smet
- Blanda alla ingredienser utom citronskal till toscan i en kastrull. Smält samman ingredienserna utan att det kokar, rör runt då och då.
- Smaksätt smeten med citronskal.
- Fördela smeten över päronen.
- Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.
Servering
- Servera toscapäronen ljumna med grädde eller glass till.