Tortillas med vildsvinskarré och tillbehör
Tortillas med vildsvinskarré och tillbehör
30 ingredienser
Tacos extra allt med pulled vildsvinskarré serverad i hembakta tortillabröd tillsammans med goda såser, krispiga grönsaker och för den som vill - karamelliserade popcorn kryddade med ancho chili.
Ingredienser
- 600-800 g vildsvinskarré
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 1-2 lagerblad
- 10 svartpepparkorn
Sås 1
- 8 klyftor vitlök
- 1 msk tomatpuré
- 0,5 dl sesamfrön
- 1-2 tsk chiliflakes
- 1 dl rapsolja
Sås 2
- 1 gul lök
- 2 msk sirap
- 0,5 dl vinäger, gärna röd
- 2 spansk peppar
- 2 dl passerade tomater
- 1 dl sky från avkoket av vildsvinet
- salt
- svartpeppar
Tortillas
- 4-5 dl majsmjöl (vitt (masa harina))
- 3 dl vatten, hett
- 0,5 tsk salt
Karamelliserade popcorn med anchochili
- 1 l popcorn
- 0,75 dl strösocker
- 2 msk vatten
- anchochili, pulver
kimchimjaonnäs (mixa 1 del majonnäs med 0,5-1 del kimchi)
- guacamole
- tomat, strimlade
- spetskål, strimlad (gärna röd)
- spetspaprikor, strimlad
- limeklyfta
- färsk koriander
Gör så här
Vildsvinskarré
- Lägg köttet i en tryckkokare med vatten, bitar av lök, morot, svartpeppar och lagerblad. Låt sjuda mört 70-80 minuter.
- Tillagar du köttet i ugn lägger du allt i en gryta med lock och tillagar i nedre delen av ugnen på 125 grader 4-5 timmar.
Sås 1
- Finhacka vitlöken. Vänd samman tomatpuré, sesamfrön och chiliflakes med vitlöken i en skål. Hetta upp rapsoljan i en kastrull och rör i vitlök- oxh sesamblandningen, hetta upp några minuter tills vitlöken ser rostad ut. Ställ åt sidan.
Sås 2
- Hacka löken. Lägg sirap, vinäger, chili och lök i en kastrull, hetta upp och vänd samman. Lägg i tomaterna och låt sjuda 10-15 minuter. Lägg i köttskyn och låt sjuda 30-40 minuter. Smaka upp med syra, salt, sött och nymalen svartpeppar.
- Använd såsen både på bordet i en skål och för att rosta köttet innan servering.
- Tag den långbakade karrén och dra isär/skär köttet i tunnare bitar. Krama in en del av sås 2. Grilla på plåt 10-15 minuter så att det får färg. Skeda/pensla över vitlöksblandningen och rosta någon minut till. Vänd lite då och då.
- Resten av såsen och oljan, vänd samman och ställ fram i en skål på bordet.
Tortillas
- Blanda ingredienserna till en fast deg. Låt vila 10 minuter i en plastpåse.
- Gör tortillas med hjälp av en tortillapress.
- Hetta upp en gjutjärnspanna, stek varje bröd några minuter på varje sida. Lägg dem efter stekning i en tortillagryta eller gjutjärnsgryta med lock.
Karamelliserade popcorn med anchochili
- Smält sockret i en kastrull tillsammans med vattnet så att det blir en gyllenbrun karamell.
- Häll karamellen i omgångar över popcornen tillsammans med anchochili. Blanda om och häll upp på en plåt med bakplåtspapper för att stelna.
Servering
- Ställ fram allt och låt var och en förse sig och bygga sin egen taco.
Tips! Använd gärna en tryckkokare för snabbar tillagning av köttet.