Tortillas med svarta bönor, tomatsalsa och gräddfil

15 röster
30 m
4

Mexikoinspirerad rätt med mjuka tortillabröd fyllda med mjukstekt och lätt karamelliserad lök, svarta bönor, avokado och ost. Skär upp i tårtbitar och dippa loss i tomatsalsa och gräddfil. 

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Tortilla

  • 4 tortillabröd
  • 4 dl svarta bönor, avhällda
  • 4 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 avokado
  • 1 lime
  • 6 dl riven ost
  • salt, peppar
  • olja

Tomatsalsa

  • 4 färska tomater
  • 1 rödlök
  • 1 kruka koriander
  • olivolja

Till servering

  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 lime, klyftad

Gör så här

  1. Bryn lök och vitlök mjuka i olja på låg värme under lång tid så att löken blir lite karamelliserad.
  2. Tillsätt bönorna och låt koka in. Smaka av med salt och peppar och mosa med en gaffel.
  3. Dela avokadon i mindre bitar och blanda med pressad lime.
  4. Fördela bönröran, avokado och osten på två tortillabröd. Lägg på resterande bröd. Hetta upp olja och salt i en panna. Stek bröden krispiga på båda sidor tills osten smält och bröden fått fin färg.
  5. Tomatsalsa
    Skär tomaterna i tärningar. Hacka rödlök och koriander. Blanda med olivolja och salt före servering.
  6. Skär tortillan i tårtbitar och servera med tomatsalsa, gräddfil, koriander och limeklyftor.
23 juni 2018

Laddar fler recept