Tortillapizza med cheese dip
Tortillapizza med cheese dip
14 ingredienser
30 min
Tortillapizza är perfekt att laga när middagen ska gå snabbt, dessutom är den tacksam att toppa med det som råkar finnas hemma. Här gör Zeina en variant med grönsaker toppad med ostdipp och krispiga tortillachips.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 4 tortillabröd
- 1 rödlök
- 2 morötter
- 200 g skogschampinjoner
- 150 g körsbärstomater
- 200 g växtbaserat ostalternativ, riven
- 1 burk cheese dip, växtbaserad
- 1 förp tortillachips
- färsk koriander (eller persilja)
Tomatsås
- 1 burk krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk torkad oregano
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen 200 grader.
- Skala och skiva löken. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Skiva champinjonerna. Halvera körsbärstomaterna.
- Rör ihop ingredienserna till tomatsåsen.
- Bred såsen på tortillabröden. Toppa med ost och grönsakerna,
- Lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Baka dem frasiga i omgångar mitt i ugnen i ca 12-16 minuter.
- Toppa med ostdipp, krossade tortillachips och koriander. Servera genast.