En spansk omelettvariant med zucchini och potatis serveras med krispigt potatisskal och en syrlig citronkräm - fantastiska smakkombinationer i en enkel rätt med finess. Perfekt som lunch eller till helgens brunch.
Skala potatisen (spara skalen till fritering) och skiva dem tunt på mandolin. Skala och skiva schalottenlöken.
Vispa ihop äggulorna med vatten.
Stek potatisen och löken i olivolja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Salta och peppra generöst. Häll på ägguleblandningen över potatisen och platta ut med en stekspade, stek på medelvärme.
Ställ in pannan i ugnen och baka ca 20-25 minuter, låt vila ca 10 minuter före servering.
Zucchini- och spenatfräs
Skär zucchinin i ca 1 cm stora tärningar. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek zucchini och spenat på hög värme i lite olivolja i en stekpanna.
Ta pannan från värmen och häll i 2/3 av spenaten. Tillsätt smöret och riv i skal från citronen och pressa i saft.
Citronkräm
Blanda färskost med finrivet citronskal och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
Friterade potatisskal
Värm oljan till ca 160 grader i en gryta eller kastrull. Fritera potatisskalen och spenat i olja tills de är krispiga. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Salta.
Lägg upp alla komponenter på tallrikar. Ät och njut!