Tortilla med krabba och ryggbiff

Foto: Tv4
Tortilla med krabba och ryggbiff
37 ingredienser
1 h
Maja bjuder på en riktig tacofest med hemmagjorda tacobröd, två sorters huvudfyllningar och så massor av smarriga tillbehör. Spana in hennes finalrecept här!
Ingredienser
Bröd
- 5 dl majsmjöl (gärna maseca)
- 4 dl vatten
- 1 limefrukt
- olivolja
- salt
- olja (till fritering)
Pico de Gallo
- 15 körsbärstomater (utan kärnor)
- 1 kruka färsk koriander
- 1 rödlök
- 1 klyfta vitlök
- 1 chilifrukt
- 2 msk limejuice (och zest)
- salt
- peppar
Ryggbiff
- ca 200 g ryggbiff
- salt
- peppar
- smör (till stekning)
Tillbehör till ryggbiff
- tortillabröd
- avokado
Krabbröra
- 1 dl crème fraîche (vispad)
- 0,5 silverlök
- 2 msk färsk koriander
- 1 klyfta vitlök
- rödlök (efter smak)
- 1 msk jalapeño, finhackad
- 300 g krabbkött (på burk)
- 1 limefrukt, juice
- salt
- peppar
Tillbehör till krabbröra
- tortillabröd (friterat)
- 4 rädisor
- 1 dl ananas
- 0,5 rödlök
- färsk koriander
- ev 1 msk soja
- ev 1 tsk sesamolja
Gör så här
Bröd
- Blanda ihop alla ingredienser till en slät deg.
- Rulla ihop degen till små bollar, slå in dem i plastfolie och låt vila i 20 minuter.
- När de vilat klart ska degen pressas i en tortillapress. Har du ingen tortillapress så går det lika bra att kavla ut dem med en kavel.
- Stek sedan alla tortillabröden i en torr panna på medelvärme. Vänd dem efter 20 sekunder, vänta 40 sekunder och vänd igen. Fortsätt vända bröden tills de har fin yta.
- Värm sedan upp olja i en kastrull till 170 grader och fritera hälften av de färdiga tortillabröden tills de blir gyllenbruna.
Pico de Gallo
- Hacka tomater, koriander, rödlök, vitlök och chili. Lägg allt i en skål och tillsätt limejuice och lite zest från limen. Salta och peppra efter smak.
Ryggbiff
- Stek ryggbiffen i smör på hög värme, salta och peppra. När köttet har en innertemperatur på 52 grader så ta bort det från värmen och låt köttet vila.
- Skär upp det i smala bitar innan det läggs upp.
Tillbehör till ryggbiff
- Placera tortillabrödet på en tallrik och lägg på ryggbiffen. Skär upp avokadon i smala bitar och lägg det på köttet. Toppa med Pico de Gallo.
Krabbröra
- Vispa upp crème fraiche i en skål. Lägg i hackad silverlök, koriander, vitlök, rödlök och jalapeño. Tillsätt också krabbköttet och limejuicen och blanda ihop allt. Salta och peppra efter smak.
Tillbehör till krabbröra
- Placera ett friterat tortillabröd på en tallrik, lägg på krabbröran och toppa med strimlad rädisa, ananas, rödlök och koriander.