Tortellini med ricotta och valnötter

Tortellini med ricotta och valnötter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tortellini med ricotta och valnötter

9 ingredienser

En smula beska från både nötter och rosésallat tuffar till smaken på den här annars så milda rätten.

Ingredienser

portioner
  • 500 g färska ostfyllda tortellini
  • 250 g valnötter
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ricotta
  • 1 rosésallad, huvud
  • salt
  • vitpeppar

Till servering:

  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag. Lägg valnötterna på en plåt och rosta i 10 minuter. Rör om i nötterna då och då.
  2. Koka upp ricotta och grädde på svag värme tills de första bubblorna syns. Krydda med salt och peppar och smula ner hälften av nötterna. Vänd ner rosésallaten.
  3. Servera den nykokta pastan med såsen. Strö rikligt med parmesanost över samt resterande valnötter.