Tortellini in brodo

Tortellini in brodo

Av: Marco Baudone

Från: Nyhetsmorgon

17 ingredienser

1 h + 6 h

Tortellini in brodo är en traditionell jul-förrätt i norra italien. Underbara och enkla smaker i sann italiensk anda.

Ingredienser

portioner

Färsk pasta

  • 1 kg vetemjöl
  • 5 ägg
  • 150 g vatten

Fyllning

  • 300 g kokt kött av höna (el kyckling)
  • 100 g salsicciakorv
  • 50 g parmesanost
  • persilja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 ägg

Brodo

  • 1 kyckling
  • 8 l vatten
  • 1 morot
  • 1 stjälkselleri
  • 1 gul lök
  • persilja
  • timjan

Gör så här

Buljong

  1. Blanda ingredienserna till buljongen och låt koka upp i 6 h.

Tortellini

  1. Blanda ingredienserna till pastan och kavla ut degen.
  2. Stansa ut cirklar och spritsa ut lite fyllning. Vik ihop på mitten till en halvmåne. Håll ihop kanterna med tummen och vik in de andra hörnen mot tummen så de blir en tortellini.
  3. Koka tortellinin i ett par minuter tills de är al dente.