Torstens skaldjurssoppa

0 röster
4
Torstens skaldjurssoppa
Foto: Ulrica Messing
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 l skaldjursbuljong
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 4 st tomater
  • smör
  • vatten
  • Curry, efter smak
  • Gurkmeja, till önskad färg
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • Vitpeppar, efter smak
  • 1 msk cognac
  • Vit maizena, till önskad konsistens
  • Skaldjur, mängd och sorter efter tycke och smak

Gör så här

  1. Koka upp skaldjursbuljongen.
  2. Tillsätt lök, vitlök, morot, palsternacka, tomater och en klick smör.
  3. Låt koka länge, 1-2 timmar. Tillsätt då och då lite vatten och det behövs.
  4. Låt det mot slutet koka ner till 4-5 dl.
  5. Sila bort grönsakerna och slå i vätskan i en ny kastrull.
  6. Smaksätt med curry och ta i gurkmeja för färgens skull.
  7. Koka upp igen och tillsätt vin, grädde, vitpeppar och cognac.
  8. Red soppan med maizena till lagom konsistens.
  9. Tillsätt rumstempererade skaldjur.
  10. Låt dem bara koka med i någon minut, annars blir de för sega.
5 april 2011

Fler goda recept