Tornhusets glöggkokta päron

2 röster
60 m
4

Kryddigt och gott! Du kokar päron i glögg tillsammans med kanel och nejlikor och serverar mandelgrädde till.

Dryck: Mousserande rödvin Lambrusco

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

60 m
4

Du behöver

  • 4 fasta päron
  • 1 flaska glögg, 75 cl
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 6 hela nejlikor

Mandelgrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • ca 50 g mandelmassa, grovt riven
  • ca 3 tsk mandelspån

Gör så här

  1. Skala päronen men lämna kvar stjälken. Lägg päronen i en kastrull och slå på glögg, socker och kryddor så att det täcker päronen. Koka tills päronen känns mjuka, ca 40 minuter.
  2. Vispa grädden och blanda den med grovt riven mandelmassa. Lägg upp päronen med grädden på sidan och dekorera med rostad flagad mandel.
18 maj 2016