Är du sugen på något annorlunda och lite spännande? Smakerna av kyckling, bacon, päron och rostad mandel harmonierar utmärkt med den delikata italienska kittosten. Till dressingen behöver du använda en mixer.
Taleggiodressing: Skär bort kanterna på taleggion och skär ner i mindre bitar. Lägg den i en bunke med mjölken och mixa. Krydda med salt och peppar.
Skär päronet i skivor och ta bort kärnorna. Skala och skiva rödlöken. Rosta mandeln i en stekpanna. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag. Stek baconet hårt och lägg på hushållspapper och låt fettet rinna av. Stek kycklingfiléerna 2 minuter per sida och krydda med salt och peppar.
Blanda dressingen med pastan. Fördela sallatsbladen i bottnen på djupa tallrikar. Lägg på den krämiga pastan. Lägg till sist på kyckling, bacon, rödlök, mandel och päron.