Fiskahandlarsonens överbakade laxfilè

Fiskahandlarsonens överbakade laxfilè
Foto: TV4

Fiskahandlarsonens överbakade laxfilè

Av: Torbjörn - Norrköping

Från: Halv åtta hos mig

21 ingredienser

45 min

Överbakad laxfilé serverad med citronaioli och dillkokt färskpotatis och baconlindad sparris.

Dryck:
Vina Maipo Chardonnay.

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé

Överbakning

  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 1,5 dl räkor, hackade från burk i lake, hackade
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • 100 g färdig skagenröra, på burk
  • 25 g röd stenbitsrom
  • salt
  • peppar

Citronaioli

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl matyoghurt
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 citron, pressad
  • 1 krm fiskkrydda
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • 1 knippe dill
  • 1 förp frusen sparris
  • 1 förp bacon
  • 16 färskpotatisar

Gör så här

  1. Dela laxen i 4 st bitar placera dem på ett ugnsfast fat salta lätt, rör ihop rivna osten och alla övriga ingredienser till överbakningen, bred på fyllningen på laxfiléerna och baka på 200 gradader i ugn till 55 grader innertemp i laxen.
  2. Rör under tiden ihop citronaiolins ingredienser pressa i vitlöken smaka av med salt och peppar.
  3. Koka sparrisen lätt enligt anvisningar på paketet, ta upp ur vattnet linda 2skivor bacon runt 2st sparrisar stek i stekpanna.
  4. Servera med dillkokt färskpotatis.