Fiskahandlarsonens överbakade laxfilè

Foto: TV4
Fiskahandlarsonens överbakade laxfilè
21 ingredienser
45 min
Överbakad laxfilé serverad med citronaioli och dillkokt färskpotatis och baconlindad sparris.
Dryck:
Vina Maipo Chardonnay.
Ingredienser
- 600 g laxfilé
Överbakning
- 2 dl Västerbottensost, riven
- 1,5 dl räkor, hackade från burk i lake, hackade
- 1 dl crème fraîche
- 0,5 dl dill, hackad
- 0,5 dl gräslök, hackad
- 100 g färdig skagenröra, på burk
- 25 g röd stenbitsrom
- salt
- peppar
Citronaioli
- 1,5 dl majonnäs
- 1,5 dl matyoghurt
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 citron, pressad
- 1 krm fiskkrydda
- salt
- peppar
Tillbehör
- 1 knippe dill
- 1 förp frusen sparris
- 1 förp bacon
- 16 färskpotatisar
Gör så här
- Dela laxen i 4 st bitar placera dem på ett ugnsfast fat salta lätt, rör ihop rivna osten och alla övriga ingredienser till överbakningen, bred på fyllningen på laxfiléerna och baka på 200 gradader i ugn till 55 grader innertemp i laxen.
- Rör under tiden ihop citronaiolins ingredienser pressa i vitlöken smaka av med salt och peppar.
- Koka sparrisen lätt enligt anvisningar på paketet, ta upp ur vattnet linda 2skivor bacon runt 2st sparrisar stek i stekpanna.
- Servera med dillkokt färskpotatis.