Tonkatsu

Tonkatsu
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Tonkatsu

3

11 ingredienser

20 m

Panerad schnitzel med ris, kålsallad och en krämig majonnäs blir en ljuvlig rätt att servera till helgen.

Ingredienser

portioner4

Panerad schnitzel

  • 4 fläskschnitzel
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 l frityrolja
  • salt

Tillbehör

  • sushiris (kokt enligt förpackningen)
  • 200 g spetskål (röd)
  • 200 g spetskål (vit)
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl tonkatsusås

Gör så här

  1. Panera fläsket i mjöl, ägg och panko.
  2. Koka sushiriset.
  3. Strimla kålen tunt.
  4. Fritera fläsket tills helt gyllene och krydda sedan med salt.
  5. Lägg ris i botten av tallriken och toppa sedan med strimlade skivor av schnitzel och garnera med majonnäs, tonkatsusås och den strimlade kålsalladen.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer