• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Tonkatsu

Tonkatsu
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Tonkatsu

5 steg att laga

11 ingredienser

20 m

Panerad schnitzel med ris, kålsallad och en krämig majonnäs blir en ljuvlig rätt att servera till helgen.

Ingredienser

portioner4 portioner

Panerad schnitzel

  • 4 fläskschnitzel
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 l frityrolja
  • salt

Tillbehör

  • sushiris (kokt enligt förpackningen)
  • 200 g spetskål (röd)
  • 200 g spetskål (vit)
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl tonkatsusås

Gör så här

  1. Panera fläsket i mjöl, ägg och panko.
  2. Koka sushiriset.
  3. Strimla kålen tunt.
  4. Fritera fläsket tills helt gyllene och krydda sedan med salt.
  5. Lägg ris i botten av tallriken och toppa sedan med strimlade skivor av schnitzel och garnera med majonnäs, tonkatsusås och den strimlade kålsalladen.