I samarbete med Abba

Tonfisksallad med avokado och srirachamajonnäs

20 m
4
Tonfisksallad med avokado och srirachamajonnäs
Foto: Köket.se
20 m
4

Du behöver

  • 4 ägg
  • 2 tsk sriracha
  • 1,5 dl majonnäs
  • salt
  • 2 burkar abbas tonfisk i solrosolja
  • 2-3 salladslökar
  • 250 g tomater
  • 0,5 gurka
  • 2 avokado
  • 8 skivor bröd
  • olja, till stekning
  • 1 kruka sallad

Gör så här

  1. Koka äggen till önskad konsistens.
  2. Rör samman sriracha och majonnäs och smaka av med salt.
  3. Låt tonfisken rinna av, hacka salladslöken, halvera tomaterna, hacka gurkan och skiva avokadon.
  4. Stek brödet i en stekpanna med lite olja. Fördela salladen och alla grönsakerna på en tallrik tillsammans med tonfisken, srirachamajonnäs och de rostade brödskivorna.
Kommentera receptet

Fler goda recept