Tonfisksallad med avokado och srirachamajonnäs

74 röster
20 m
4
Tonfisksallad med avokado och srirachamajonnäs
Foto: Köket.se

Enbart tonfisk från hållbara bestånd, MSC-certifierad, högt proteininnehåll och nästan inget fett. Både nyttigt och gott, perfekt vardagsmat.

Abba - tonfisk i solrosolja - produktbild
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 ägg
  • 2 tsk sriracha
  • 1,5 dl majonnäs
  • salt
  • 2 förp Abba Tonfisk i olja
  • 2-3 salladslökar
  • 250 g tomat
  • 0,5 gurka
  • 2 avokador
  • 8 skiva bröd
  • olja, till stekning
  • 1 kruka sallad

Gör så här

  1. Koka äggen till önskad konsistens.
  2. Rör samman sriracha och majonnäs och smaka av med salt.
  3. Låt tonfisken rinna av, hacka salladslöken, halvera tomaterna, hacka gurkan och skiva avokadon.
  4. Stek brödet i en stekpanna med lite olja. Fördela salladen och alla grönsakerna på en tallrik tillsammans med tonfisken, srirachamajonnäs och de rostade brödskivorna.
2 juli 2016