I samarbete med Abba

Tonfisksallad med avokado och srirachamajonnäs

55 röster
20 m
4
Tonfisksallad med avokado och srirachamajonnäs
Foto: Köket.se

Klassisk tonfisksallad med avokado, ägg och citron. Den här varianten hottas upp med en srirachamajonnäs!


Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 ägg
  • 2 tsk sriracha
  • 1,5 dl majonnäs
  • salt
  • 2 förp Abba tonfisk i solrosolja
  • 2-3 salladslökar
  • 250 g tomater
  • 0,5 gurka
  • 2 avokado
  • 8 skivor bröd
  • olja, till stekning
  • 1 kruka sallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka äggen till önskad konsistens.
  2. Rör samman sriracha och majonnäs och smaka av med salt.
  3. Låt tonfisken rinna av, hacka salladslöken, halvera tomaterna, hacka gurkan och skiva avokadon.
  4. Stek brödet i en stekpanna med lite olja. Fördela salladen och alla grönsakerna på en tallrik tillsammans med tonfisken, srirachamajonnäs och de rostade brödskivorna.
2 juli 2016
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...