Tonfisksallad med avokado och srirachamajonnäs

Abba Tonfisksallad med avokado och srirachamajonnäs ny 2021
Foto: Köket.se

Tonfisksallad med avokado och srirachamajonnäs

77

12 ingredienser

20 m

Klassisk tonfisksallad med avokado, ägg och citron. Den här varianten hottas upp med en srirachamajonnäs! Perfekt som lättlagad vardagsmiddag eller sommarmat.

läs mer
Abba - tonfisk i solrosolja - produktbild

Abba tonfisk i olja

Tonfisken från Abba är MSC-certifierad och från hållbara bestånd. Fullproppad med protein och med låg fetthalt.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 2 tsk sriracha
  • 1,5 dl majonnäs
  • salt
  • 2 förp Abba Tonfisk i olja
  • 2-3 salladslökar
  • 250 g tomat
  • 0,5 gurka
  • 2 avokador
  • 8 skivor bröd
  • olja, till stekning
  • 1 kruka sallad

Gör så här

  1. Koka äggen till önskad konsistens.
  2. Rör samman sriracha och majonnäs och smaka av med salt.
  3. Låt tonfisken rinna av, hacka salladslöken, halvera tomaterna, hacka gurkan och skiva avokadon.
  4. Stek brödet i en stekpanna med lite olja. Fördela salladen och alla grönsakerna på en tallrik tillsammans med tonfisken, srirachamajonnäs och de rostade brödskivorna.
TIPS!
läs mer
Abba tonfiskwrap

Abba tipsar!

Här hittar du fler tips på enkel vardagsmat med fisk!

Läs mer