Tonfisksallad med avokado och srirachamajonnäs

Tonfisksallad med avokado och srirachamajonnäs
Foto: Köket.se

Tonfisksallad med avokado och srirachamajonnäs

74

12 ingredienser

20 m

Klassisk tonfisksallad med avokado, ägg och citron. Den här varianten hottas upp med en srirachamajonnäs!

Abba - tonfisk i solrosolja - produktbild

Enbart tonfisk från hållbara bestånd, MSC-certifierad, högt proteininnehåll och nästan inget fett. Både nyttigt och gott, perfekt vardagsmat.

Ingredienser

portioner4
  • 4 ägg
  • 2 tsk sriracha
  • 1,5 dl majonnäs
  • salt
  • 2 förp Abba Tonfisk i olja
  • 2-3 salladslökar
  • 250 g tomat
  • 0,5 gurka
  • 2 avokador
  • 8 skivor bröd
  • olja, till stekning
  • 1 kruka sallad

Gör så här

  1. Koka äggen till önskad konsistens.
  2. Rör samman sriracha och majonnäs och smaka av med salt.
  3. Låt tonfisken rinna av, hacka salladslöken, halvera tomaterna, hacka gurkan och skiva avokadon.
  4. Stek brödet i en stekpanna med lite olja. Fördela salladen och alla grönsakerna på en tallrik tillsammans med tonfisken, srirachamajonnäs och de rostade brödskivorna.