Tonfisk med röd chutney

Tonfisk med röd chutney
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tonfisk med röd chutney

16 ingredienser

Färsk, nystekt eller grillad tonfisk serverad med en kryddig chutney kan övertyga även den som är reserverad mot fisk. Chutneyn kan man göra dagen före.

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar färsk tonfisk (à 150 g)
  • salt
  • vitpeppar

chutney:

  • 8 tomater
  • 2 rödlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 röd spansk peppar
  • 2 mango
  • 1 grönt äpple
  • 1 msk korinter
  • 1 dl neutral olja
  • 2 dl risvinäger
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 limefrukter

Till servering:

  • 2 limefrukter
  • 4 port ris, kokt

Gör så här

  1. Chutney: Skålla, skala och dela tomaterna i fyra delar. Ansa och skiva rödlök, vitlök och chili (ta bort fröna). Skala, kärna ur och skiva mango och äpple. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, vitlök och chili utan att de tar färg. Tillsätt mango, äpple, tomat och korinter. Rör om och tillsätt sedan vinäger och sirap. Låt chutneyn småputtra på svag värme ca 20 minuter, tills den får fast konsistens. Rör om då och då.
  2. Skölj och torka fisken och krydda den med salt och peppar. Grilla eller stek fisken 1- 1 1/2 minut på var sida i medelvarm panna. Servera fisken med nykokt ris, chutneyn och 1/2 lime per person.