• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Toms rotfruktssallad med fryst getost

Toms rotfruktssallad med fryst getost
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Toms rotfruktssallad med fryst getost

7 steg att laga

13 ingredienser

45 m

Tom bjuder på en riktigt god vegorätt med rostade rotfrukter och fryst, riven getost. Kom ihåg att lägga getosten i frysen i god tid om du vill riva över den som Tom gör, och skär bort ev "skalkant". Det går även bra att smula ofryst getost över de rostade rotfrukterna.


Ingredienser

4 portioner
  • 250 g rödbeta
  • 250 g morot
  • 250 g palsternacka
  • 250 g rotselleri
  • 2 msk rosmarin, finhackad
  • 150 g getost (eller fetaost)
  • salt
  • olivolja

Honungsdressing

  • 2 dl matyoghurt
  • 4 msk honung

Till servering

  • rucolasallad
  • vattenkrasse
  • krasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skrubba rödbetor, morötter och palsternackor, men behåll skalet. Skala rotsellerin. Skär alla rotfrukter i oregelbunda bitar.
  3. Blanda rotfrukterna med salt och olivolja i en ugnssäker form. Rosta i ugnen ca 35 minuter tills rotfrukterna är mjuka och fått fin färg.
  4. Rör ihop yoghurt och honung. Smaka av med salt.
  5. Ta ut rotfrukterna och blanda dem med rosmarin.
  6. Lägg upp rotfrukterna, ringla över yoghurtdressingen och strö över rucola, vattenkrasse och smörgåskrasse.
  7. Riv över den frysta getosten.