Myllymäkis rödkålssallad med soja, sesam och ingefära

Myllymäkis rödkålssallad med soja, sesam och ingefära
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Myllymäkis rödkålssallad med soja, sesam och ingefära

32

4 steg att laga

9 ingredienser

20 m

Rödkålssallad som påminner om en coleslaw med asiatiska smaker. Passar perfekt till grillad kyckling eller revben.

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk japansk soja
  • 1 limefrukt, saft och skal
  • 1 tsk sesamolja
  • 30 g färsk ingefära
  • 400 g rödkål
  • salt
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Börja med att blanda dressingen av majonnäs, lime, japansk soja och sesamolja.
  2. Hacka ingefäran i små tärningar och blanda med dressingen.
  3. Skär ner rödkålen i grova bitar och salta. Vänd runt i dressingen.
  4. Lägg upp på tallrik och toppa med svarta och vita sesamfrön.