Grön ärtsoppa med chèvre

Grön Ärtsoppa
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Grön ärtsoppa med chèvre

7

5 steg att laga

8 ingredienser

20 min

Grön ärtsoppa med lök och fläsk. Det lilla extra får rätten med hjälp av getost och mynta.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 500 g gröna ärtor
  • 1 l hönsbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl färska myntablad
  • 2 msk färsk mejram
  • 100 g rimmat fläsk
  • 100 g getost, smulad (t ex chèvre)

Gör så här

  1. Fräs löken mjuk i smör.
  2. Tillsätt ärtor och buljong, koka upp och tillsätt grädde.
  3. Koka upp igen och mixa soppan grön, gärna i mixerkanna, tillsammans med hälften av örterna.
  4. Strimla fläsket och stek det knaprigt, låt rinna av på papper.
  5. Häll upp soppan och toppa med mynta och stekt fläsk samt smulad getost.