Grön ärtsoppa med chèvre

5 röster
20 min
4

Grön ärtsoppa med lök och fläsk. Det lilla extra får rätten med hjälp av getost och mynta.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök, finhackad
  • 500 g gröna ärtor
  • 1 l hönsbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl färska myntablad
  • 2 msk färsk mejram
  • 100 g rimmat fläsk
  • 100 g smulad getost, t ex chèvre

Gör så här

  1. Fräs löken mjuk i smör.
  2. Tillsätt ärtor och buljong, koka upp och tillsätt grädde.
  3. Koka upp igen och mixa soppan grön, gärna i mixerkanna, tillsammans med hälften av örterna.
  4. Strimla fläsket och stek det knaprigt, låt rinna av på papper.
  5. Häll upp soppan och toppa med mynta och stekt fläsk samt smulad getost.
6 september 2012
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept