Fiskgryta med torsk och grön curry

Torsk i grön curry
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Fiskgryta med torsk och grön curry

32

14 ingredienser

Snabblagad thailändsk fiskgryta med torsk, grön curry, kokosmjölk och citrongräs.

Ingredienser

portioner4

Torsk i grön curry

  • 600 g fryst torskfilé
  • 1 gul lök, strimlad
  • 2 msk grön currypasta
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 1 citrongräs, krossat
  • 50 g färsk ingefära, skalad och skivad
  • 1 grön chilifrukt, skivad
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 dl thaibasilika, plockade blad
  • 1,5 msk fisksås
  • 100 g sticklök/vårlök
  • 100 g sockerärtor

Gör så här

  1. Torsk i grön curry
    Koka ris om du vill servera det till torsken. Tina fryst torskfilé.
  2. Svetta den gröna currypastan i en het panna och tillsätt sedan den strimlade gula löken.
  3. Skiva skalad ingefära grovt och låt den svettas med i stekpannan.
  4. Hacka vitlöke och grön chili, behåll kärnorna om du gillar stark mat. Tillsätt till stekpanna och låt den fräsa med.
  5. Krossa citrongräset och skär ner i stora tydliga bitar och tillsätt till stekpannan, citrongräset och ingefäran kan plockas ut vid serveringen.
  6. Tillsätt grädde och kokosmjölk och låt koka upp.
  7. Riv limeskal, pressa ur saften samt tillsätt fisksås och låt bubbla med.
  8. Skär torsk i tärningar och lägg ner i pannan.
  9. Strimla sockerärtor, vårlöken och thaibasilikan, vänd ner i såsen.
  10. När fisken är genomkokt (vilket bara tar några minuter) är rätten redo att serveras.