Coleslaw på spetskål och savoykål

Coleslaw på spetskål och savoykål
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Coleslaw på spetskål och savoykål

12

10 ingredienser

15 min

Coleslaw, krämig kålsallad med turkisk yoghurt som bas, gott att servera som tillbehör till korv eller hamburgare.

Ingredienser

  • ca 0,2 savoykål
  • ca 0,2 vitkål
  • 1 rödlök
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 apelsin
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • salt
  • tabasco

Gör så här

  1. Hacka löken fint och strimla alla kål i tunna strimlor.
  2. Salta sedan kålen i bunken och låt den vattnas lite, eventuell vätska som bildas i botten ska hällas bort.
  3. Blanda i en bunke och börja med dressingen.
  4. Rör ihop majonnäsen med yoghurten och tillsätt senap samt honung.