Coleslaw på spetskål och savoykål

Coleslaw på spetskål och savoykål
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Coleslaw på spetskål och savoykål

12

4 steg att laga

10 ingredienser

15 min

Coleslaw, krämig kålsallad med turkisk yoghurt som bas, gott att servera som tillbehör till korv eller hamburgare.

Ingredienser

  • ca 0,2 savoykål
  • ca 0,2 vitkål
  • 1 rödlök
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 apelsin
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • salt
  • tabasco

Gör så här

  1. Hacka löken fint och strimla alla kål i tunna strimlor.
  2. Salta sedan kålen i bunken och låt den vattnas lite, eventuell vätska som bildas i botten ska hällas bort.
  3. Blanda i en bunke och börja med dressingen.
  4. Rör ihop majonnäsen med yoghurten och tillsätt senap samt honung.