Brietårta med karamelliserade plommon

0 röster

Toppa en hel brieost med plommon som du karamelliserat med stjärnanis, apelsin och flytande honung.

Visa mer

Du behöver

  • 350 g mjuka, söta plommon
  • 2 msk färskpressad apelsinsaft
  • 2 stjärnanis
  • 1 msk flytande honung
  • 1 brietårta

Gör så här

  1. Dela och kärna ur plommonen.
  2. Stek sedan i en het stekpanna tillsammans med honung, apelsinsaft och skal samt stjärnanis.
  3. Om du vill ha en mjuk brietårta, ställ den på ett fat i ugnen på 200 grader i några minuter tills den är mjuk.
  4. När plommonen börjar karamellisera och precis börjar falla sönder, häll då hela blandningen på en brietårta.
  5. Plocka bort stjärnanisen och servera.
9 augusti 2013

laddar fler recept

Laddar fler recept