Bondbönssallad med pecorino och mynta

koket.se
Bondbönssallad med pecorino och mynta
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Bondbönssallad med pecorino och mynta

10 ingredienser

30 min

Smakrik sallad på bondbönor med kallrökt skinka, pecorino, sockerärtor och mynta.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 dl bondbönor
  • 200 g haricots verts
  • 200 g sockerärtor
  • 2 knipplökar
  • 150 g pecorinoost
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka persilja
  • 200 g kallrökt skinka
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger

Gör så här

  1. Börja med att pilla ur bondbönor ur både balja och skal.
  2. Strimla sockerärtorna på längden.
  3. Blanda sockerärtor och bönor på ett fint fat.
  4. Skär knipplök fint, använd både lök och blast.
  5. Lägg löken i en bunke, tillsätt olja och vinäger och blanda runt.
  6. Strimla persilja och mynta, tillsätt till dressingen.
  7. Slå dressingen över bönor och sockerärtor.
  8. Koka haricot verts lätt i saltat vatten.
  9. När de mjuknat är de klara.
  10. Hyvla osten i stora bitar.
  11. Låt haricots vertsen rinna av och blanda sedan med resten av salladen.
  12. Toppa med osten och några bitar kallrökt skinka!