Grillad majskolv med topping

4 röster

Grilla majskolv och toppa med smak av texmex: kryddsmör med spiskummin och paprikapulver samt mozzarella, fetaost, chili och färsk koriander.

Servera majskolvarna som tillbehör till annat grillat.

Du behöver

  • 4 majskolvar, förkokta
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 100 g smör
  • salt
  • 1 förp mozzarellaost
  • 1 förp fetaost
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 röd chilifrukt

Gör så här

  1. Rör ihop smöret tillsammans med rökt paprikapulver och spiskummin, blanda ordentligt så kryddorna blir jämnt fördelade. Tillsätt salt efter smak och smöra sedan varje majskolv noggrant.
  2. Grilla majskolvarna tills de fått färg.
  3. Riv mozzarellan och fetaosten på ett rivjärn och hacka chilin fint. 
  4. När majskolvarna är färdiga så täck dem med ost, chili och plockad koriander.
18 maj 2013